7 Aralık 2011 Çarşamba

2012'ye ertelenen oyunlar


MASS EFFECT 3 (PC/X360/PS3)


Mass Effect ilk oyundaki süksesini devam yapımı ile sürdürdü. Kendine has bir fan kitlesi yarattı. BioWare’dan Casey Hudson, yapımcı takımın proje üstüne odaklandığını ve serideki en büyük, en iyi oyun olacağını söylüyordu. Yılbaşı öncesi çıkacaktı, ancak E3 2011’de acı haber geldi. BioWare, Mass Effect 3’ün 6 Mart 2012 tarihinde çıkacağını açıkladı. Avrupa bölgesi için ise 9 Mart. Bekle bekle nereye kadar?

THE LAST GUARDIAN (PS3)


Team ICO, hayatımdan en çok zamanımı çalan yapımcılardan biri. Ico ve Shadow of the Colossus isimli iki efsaneyi çıkardı. Ortalıkta gözükmediler ve beklenen müjdeli haber “The Last Guardian” geldi. Yapım E3 2009’dan bu yana çok sayıda gecikme gördü. Tokyo Game Show 2010’da Sony, 2011’de yılbaşı öncesi dönemde çıkacağını söyledi. Ama bu da olmadı! Şimdi ise 2012’den önce gelmiyor. Hatta 2012’de tam olarak ne zaman çıkacağı da belli değil. Kesin açıklamayı bekliyoruz!


SILENT HILL: DOWNPOUR (X360/PS3)


Silent Hill serisinin fanlarından bir kısmı bu oyunu kurtarıcı olarak görüyor, bir kısmı ise eleştiriyor. Nasıl olacağını oynamadan karar vermemek gerek, ancak oynama imkanımız ise elimizden alındı. Ne güzel lanetli kasabaya geri dönecektik, 4 Kasım’da kasvetli macera başlayacaktı. Ama herhangi bir neden verilmeden 2012’nin ikinci çeyreğine ertelendi. Mart ve haziran ayları arasında bir yerlerde çıkacak, ama kesin tarihi belli değil.


WITCHER 2 (X360)


Ünlü Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitap serisinden uyarlanan Witcher 1 ve 2, oyun dünyasında klasikler arasındaki yerini çoktan aldı. CD Projekt için söylenecek fazla bir yorum yok. Witcher ile zaten kullanıcıların sevgisini kazandılar ve oyunculara verdiği destekle kendilerini kanıtladılar. 2011’in en sağlam RPG’lerinden biri olan Witcher 2, X360 platformuna çıkacaktı, fakat erteleme yiyenler arasındaki yerini aldı. 2012’nin ilk çeyreğinde Xbox kullanıcılarının beğenisine sunulması bekleniyor.


TORCHLIGHT 2 (PC)


“Diablo 3, Diablo 3” diye diye delirdiğimiz zamanda, Torchlight çıkageldi, ilaç gibi geldi. Sonra ikinciyi bekledik. 2011’de kavuşacaktık. Yapımcılar üstüne odaklanmış, çalışmalar sürüyordu. Ama kötü haber açıklandı ve ertelendi! 2012’de çıkacak, ancak ne zaman belli değil. Umarım daha fazla beklemeyiz. Zira ilki harika bir oyundu, ikincisinde de Runic Games elinden gelenin en iyisini yapıp, oyunculara daha da iyisini sunmak istiyor.


THE DARKNESS 2 (PC/X360/PS3)


Karanlığın gücünü kullanan Jackie Estacado geri dönüyor. Starbreeze Studios tarafından ilki yapılan The Darkness’ın ikincisine tanıdık bir isim Digital Extremes el attı. En başta yapımda grafikler değişiyor ve tek Darkling var. Yeni özelliklerle birlikte oyun ilgi çekici. Buraya kadar hepsi normal. Ekim ayında raflardaki yerini alacaktı, ama 2012 Şubat’ına ertelendi. Biraz daha beklemek gerekecek.


JOURNEY (PS3)


Thatgamecompany’nin ilginç oyunu. Gerek görselleri, gerekse oynanışı ve konusuyla birlikte PSN üstünden kullanıcıların beğenisine sunulacaktı. Cümlelerimin sonu “Çıktı” ile bitmiyor. Çünkü yapım 2012 bahar aylarında yayımlanacak. Umarım daha fazla bekletme veya erteleme yemez. Zira konsepti ile oldukça dikkat çeken oyunlardan biri olacak. Beklemedeyiz.


TWISTED L (PS3)


God of War serisini bizlere kazandıran David Jaffe, eski göz ağrısı Twisted l’e geri döndü. Normalde bu oyuna 4 Ekim’de kavuşmamız gerekiyordu, ancak 2012’ye sarktı. Yapımın biraz daha geliştirilmesi ve üstüne cila atılması gerekiyor. Jaffe’nin güzel bir işe imza atacağını biliyoruz, keşke bu sene çıkabilseydi. Ancak bu romantik ve sevgi dolu (!) oyun Sevgililer Günü’nde yani 14 Şubat’ta piyasaya sürülecek.


GHOST RECON: FUTURE SOLDIER (X360/PS3)


Ghost Recon serisinin sonuncu halkası Future Soldier olacak. Hatta 2010 sonu ile birlikte hesapta yayımlanacaktı, sonra bu tarih ileri atıldı, sonbaharda çıkacaktı o da olmadı. Sonuncu tarih ise 6 Mart 2012. Avrupa içinse 9 Mart, Mass Effect 3 ile aynı dönem. Bazı oyuncular yeni oyunla birlikte Ubisoft’un Battlefield ve Call of Duty’ye karşı atılıma geçeceğini savunuyor.


XCOM (PC/X360/PS3) 


Klasik strateji oyunu XCOM, 2K Marin tarafından FPS olarak hazırlanıyor. Unreal Engine 3 ile geliştirilen yapım için genel olarak olumlu bakılıyordu. E3 2010 fuarında ortaya çıkan XCOM’un bu sene içinde çıkması bekleniyordu, ama o da Ghost Recon ve Mass Effect 3 ile aynı kaderi paylaşıyor. Amerika’da 6 Mart 2012’de, Avrupa’da 9 Mart’ta sahalardaki yerini alacak. Esas duruşta bekliyoruz.


SPEC OPS: THE LINE (PC/X360/PS3)


Kum fırtınaları ile harabe haline gelmiş Dubai’de Albay John Conrad’ı bulup, canlı olarak geri getirmek zorundayız. Ama bu kadar basit değil, düşmanlarımız, kum fırtınaları ve ertelenme en büyük engellerimiz. Rakipler kolay lokma olmayacak, yeri geldiğinde doğaya karşı savaşacak ve çıkış tarihini bekleyeceğiz. Olacak iş miydi şimdi bu? Olabiliyormuş demek ki, ancak bahar aylarında Spec Ops hasreti sona erecek.


KINECT STAR WARS (XBOX 360)


Yılbaşı dönemi öncesi X360’ın özel oyunlarından biri Kinect Star Wars piyasaya sürülecekti. Hatta bunlar üstüne planlar yapılmış, Star Wars temalı X360 konsolu tanıtılmıştı. Yapımın tam potansiyelini kullanmak için oyun ertelendi. 2012’de çıkacak ama Microsoft tarafından halen kesin verilmiş bir çıkış tarihi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder